Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

21 Μαΐου 2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα κάθε χρόνο η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο τιμά τους Αγίους.  Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικώς εσπερινός  μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.













Ανήμερα της εορτής Δευτέρα 21 Μαΐου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο .










Φέτος  στα πλαίσια των εορτασμών Κωνσταντίνεια 2018 έχει τεθεί  για ολιγοήμερη  προσκύνηση στον Ιερό ναό  το τίμιο Λείψανο της αριστεράς χειρός της Αγίας Θεοπρομήτορος  Άννης  από την ιερά μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους .  Στο Ναύπλιο θα παραμείνει  το Ιερό Λείψανο έως  τις 23 Μαΐου 2018 όπου θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες.







Στην θεία λειτουργία παραβρέθηκε  ο αντιδήμαρχος Κ.Ρούτουλας. κα.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού π.Γεώργιος Φρίμης ,ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο καθώς και τους Ιερείς που τίμησαν την εορτή των Αγίων. Η ενορία των ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι η μεγαλύτερη ενορία της πόλης του Ναυπλίου και οι κάτοικοι της έχουν Μικρασιάτικες ρίζες.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες