Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

16 Δεκεμβρίου 2017

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο

 Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2107 ο Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος, χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό ναό  Ζωοδόχου Πηγή Δαλαμανάρας Άργους. Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας προέβει εις διάκονο χειροτονία του  μοναχού Λεοντίου, κατά κόσμο Ξηνταρόπουλου Βασιλείου. Η χειροτονία του νέου Διακόνου πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες  πριν την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων . Η κουρά του μοναχού έγινε στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου  την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου το απόγευμα από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε  η εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Λεοντίου , εξαίρετου  Θεολόγου και  Ιεροψάλτη που υπηρετούσε στον ενοριακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας  πάρα πολλά χρόνια.  
Ο Ποιμερνάρχης της Αργολίδος  προ της Χειροτονίας ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του τον νεοχειροτονούμενο και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως  Αργολίδος υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Αργολίδος.  
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε η οικογένεια του νέου  Διακόνου ,φίλοι και συγγενείς του  καθώς και πλήθος  πιστών. Ο νέος Διάκονος από μεριάς του ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους τον νουθετούσαν  από μικρό στην Χριστιανική πίστη ,καθώς και τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο που του έδειξε απεριόριστη  αγάπη .  

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες