Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

15 Οκτωβρίου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου  του  Δήμου Αγίου Δημητρίουμε  από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, με τη παρουσία πλήθους πιστών.

Στο θείο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Σπορέως. Μεταξύ των άλλων είπε: "Ο μεγάλος γεωργός των ψυχών μας, Ιησούς Χριστός, σπέρνει το σπόρο του, δηλ. τον λόγο Του και αυτός πέφτει μέσα στις ανθρώπινες ψυχές . Όμως δεν έχει ο λόγος του Θεού την ίδια καρποφορία σε όλους τους ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος, ανάλογα με την προαίρεσή του, την πνευματική του κατάσταση και την αποδεκτηκότητά του, δέχεται ή απορρίπτει τον σπόρο, δηλαδή, τον Θεό και με δική του απόφαση παραμένει ή γη άκαρπη και χέρσα ή κήπος χάριτος και αρετών".



Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: "Ο Χριστός, ο ουράνιος Γεωργός, δεν απορρίπτει κανέναν άνθρωπο. Σε όλους προσφέρει τον λόγο Του, όλους τους προσκαλεί στη σωτηρία. Πιστεύει στον κάθε άνθρωπο και ελπίζει σε κάθε άνθρωπο. Όπως ο σπόρος μέσα στα βάθη της γης, στην αφάνεια και τη σιωπή ζει και αναπτύσσεται, έτσι και ο λόγος του Θεού, μέσα στην οργωμένη από πνευματική προσπάθεια ψυχή του ανθρώπου, ριζώνει, μεγαλώνει και καρποφορεί. Ο σκοπός της πνευματικής ζωής είναι να μετατρέψει ο άνθρωπος το χωράφι της καρδιάς του σε κήπο, στον οποίο θα ευδοκιμούν όλα τα μυρίπνοα άνθη της χάριτος και οι καρποί του Παναγίου Πνεύματος . Η Εκκλησία με το λόγο του Χριστού μεταμορφώνει τον καλοπροαίρετο άνθρωπο: την πόρνη την κάνει οσία, τον τελώνη ευαγγελιστή, τον διώκτη απόστολο και ληστή πρώτο κάτοικο του παραδείσου".


Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού μας, του Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδάριου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.
Προ της απολύσεως εκτέθηκε σε προσκύνηση το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, το οποίο και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι το πέρας της αγρυπνίας.


Στην συνέχεια ακολούθησε πρωινό Ενοριακό Αρχονταρίκι στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος απάντησε στα ερωτήματα των ακροατών.



Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες