Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

14 Νοεμβρίου 2017

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Συνεχίζονται για τέταρτη συνεχή χρονιά οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, που πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση και αποτελούν μία ευκαιρία που παρέχει η Ιερά Μητρόπολή μας στους γονείς και υποψήφιους γονείς.

Η πρώτη συνάντηση για τη νέα περίοδο 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πανταζής Royal στη Δαλαμανάρα, την Τετάρτη 15  Νοεμβρίου 2017 στις  6:00 το απόγευμα, με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Θερμό παιδοψυχίατρο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:
«Ταυτότητα φύλου. Σε τι μας αφορά».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, εξειδικευμένοι παιδαγωγοί θα απασχολούν τα παιδιά.
Είσοδος ελεύθερη
Επικοινωνία: Πρεσβ. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος
Τηλ. (27520) 27328, 29737, 28645 εσωτ. 1 (καθημερινές 10:00-13:00).



Ο π. Βασίλειος Θερμός γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1957 και σπούδασε Ιατρική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ψυχίατρος παιδιών και εφήβων. Είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίκουρος καθηγητής Ποιμαντικής στην ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.
Έχει μετεκπαιδευθεί ως "επισκέπτης επιστήμων" (Visiting Scholar) στο Πανεπιστήμιο Harvard, στο Boston University, στο Boston College, και στο Andover Newton.
Βιβλία και άρθρα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ρουμανικά.
Για το σύνολο του έργου του έχει εκπονηθεί μεταπτυχιακή εργασία(master thesis) στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Balamand στον Λίβανο.
Βασικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η ποιμαντική παρουσία της Εκκλησίας, η θρησκευτικότητα σε συνάρτηση με την προσωπικότητα, η ψυχολογία και ψυχοπαθολογία του θρησκευτικού βιώματος και της θρησκευτικής συμπεριφοράς, η ψυχολογία του κληρικού και του εκκλησιαστικού οργανισμού, η ψυχολογία της θρησκευτικής διαστάσεως του πολιτισμού, ο διάλογος ψυχαναλύσεως και θεολογίας, τα ζητήματα λειτουργικής κ.α.
Ασχολείται με την επιμόρφωση κληρικών και άλλων στελεχών της Εκκλησίας (Ελλάδα, Αμερική, Φιλανδία), ενώ διδάσκει και στην Θεολογική ακαδημία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας.
Υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.
Χαρακτηριστική και εξαιρετικά ψύχραιμη είναι η έρευνα του για απαντήσεις στο πολύπλοκο θέμα της ομοφυλοφιλίας , μέσα από την ψυχολογική έρευνα όλου του προβληματισμού για το θέμα (αίτια, ταυτότητα φύλλου, bulliying, ομοφοβία, κλπ), αλλά και την παρουσίαση όλων τάσεων από την παραδοσιακή θεολογία έως τις μεταμοντέρνες σύγχρονες τάσεις, με αντικειμενικότητα και ανατροπές.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες