Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

08 Αυγούστου 2017

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΣΕ ΥΦΕΣΗ Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Αυγούστου 2017  στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας παρουσία του Πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, Χειρουργού, Αναπληρωτή Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για την πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα.
Από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου μεταξύ άλλων τονίστηκε πως η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου δείχνει να είναι σε ύφεση και πως οι κουνουποκτονίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και χωρίς εφησυχασμό, από σπίτι σε σπίτι και σε περιοχές που υποδεικνύονται από το επιστημονικό προσωπικό των υπηρεσιών .Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει από το Πάσχα  στις προνύμφες και συνεχίζονται, ενώ η συνεργασία ΚΕΕΛΠΝΟ και Περιφέρειας είναι σε άριστο επίπεδο. Επίσης αναφέρθηκε πως από το παρατηρητήριο των κορακοϊδών που έχει ως αντικείμενο διαπιστώθηκε πως χωρίς καμία αμφιβολία είναι οι διαβιβαστές του ιού και πως ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί στα τριάντα άτομα που σημαίνει πως έχουν εξολοθρευτεί από την νόσο.

Ακόμη αναφέρθηκε πως δεν έχουμε άλλα πιστοποιημένα κρούσματα του ιού και πως δύο ασθενείς που βρίσκονται στην εντατική φαίνεται πως ξεπερνούν τον κίνδυνο.
Παράλληλα τονίστηκε πως οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν του κανόνες ατομικής προστασίας από τα κουνούπια και όλες τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και των επιστημονικών συνεργατών για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται στα σπίτια και τις αυλές των κατοίκων των περιοχών ειδικά των Δήμων Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων όπου εκδηλώθηκαν και τα κρούσματα των προηγουμένων ημερων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιδήμαρχος Αργους Μυκηνων Δημήτρης Κρίγγος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ελένη Παναγιωτόπούλου, στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες