Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

25 Ιουλίου 2017

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας και στην πόλη του Ναυπλίου πραγματοποίησε την Τρίτη 25 Ιουλίου  2017 μαζί με τη σύζυγό του, ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey Pyat. Κάτω από ισχυρή αστυνομική παρουσία αλλά και αυστηρή φύλαξη ο  πρέσβης Pyatt ξεναγήθηκε από τον Καθηγητή .Στέφανο Μίλλερ στον Μουσείο Νεμέας.


 Ο Αμερικανός Πρέσβης συνέχισε την περιοδεία του στην Αργολίδα, όπου επισκέφθηκε την πόλη του Ναυπλίου. Ο  Geoffrey Pyatt με την συνοδεία του επισκέφθηκε το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή Ιωάννη Πετρόπουλο. Στην συνέχεια ο Αμερικανός Πρέσβης περιηγήθηκε στα αξιοθέατα της πόλης του Ναυπλίου, ενώ εν παρέλειψε να δοκιμάσει και τα φημισμένα ιταλικά παγωτά από κατάστημα στο παλιό Ναύπλιο.

Βιογραφικό

Γεννημένος το 1963, Ο Geoffrey Ross Pyatt μεγάλωσε στο προάστιο του Σαν Ντιέγκο της Λα Χόγια, Καλιφόρνια. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Irvine το 1985, και στην συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του πάνω στις Διεθνείς Σχέσεις στο Yale όπου αποφότησε το 1987.

Πριν την είσοδο του στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1990,ο Pyatt συνεργάστηκε με τον Διαμερικανικο Διαλόγου, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον.

Η πορεία του στο State Department,

Oικονομικός σύμβουλος και υποπρόξενος στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεγκουσιγκάλπα της Ονδούρας,

1990 - 1992 - Πολιτικός υπάλληλος της πρεσβείας στο Νέο Δελχί, στην Ινδία,

1992-1994 - Βοηθητικό προσωπικό στο γραφείο του βοηθού γραμματέα για τη Λατινική Αμερική

1994 - Ειδικός σύμβουλος του αναπληρωτή γραμματέα του State Department

1995-1996 - Διευθυντής του γραφείου Λατινικής Αμερικής στο Εθνικό Συμβουλίο Ασφαλείας

1996-1997 Υπεύθυνος του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη, Πακιστάν,

1997-1999, Προξενείο Χονγκ Κονγκ

1999 - 2007 Πρεσβεία στο Νέο Δελχί , πρώτα ως υπουργός σύμβουλος για πολιτικές υποθέσεις και έπειτα ως αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής

2007 -2010 - Η πρώτη ευρωπαϊκή απόσπαση του Pyatt ήταν όταν υπηρέτησε ως αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής στην μόνιμη αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας στην Βιέννη της Αυστρίας.

Το 2013-2016 ο Pyatt τοποθετήθηκε ως ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία




--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες