Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

27 Ιουλίου 2017

ΜΥΚΗΝΕΣ- Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑΣ


Ο τάφος της Κλυταιμνήστρας στις Μυκήνες, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017. Ο "τάφος της Κλυταιμνήστρας" είναι λίγο μεταγενέστερος του "Θησαυρού του Ατρέως" και χρονολογείται γύρω στα 1220 π.Χ. Καλά κρυμμένος, έμεινε αθέατος στους μυκηναϊκούς και ιστορικούς χρόνους και ένα μικρό ελληνιστικό θέατρο κτίσθηκε στην επίχωση του δρόμου του. Ο τάφος καταστράφηκε και συλήθηκε από τον Βελή πασά του Ναυπλίου, οι βροχές και οι κακοκαιρίες αποτελείωσαν το έργο, έως ότου το 1951 αναστηλώθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. 





Τώρα φαίνεται όπως πραγματικά ήταν, εφάμιλλος του "Θησαυρού του Ατρέως" με την εξαιρετική του κατασκευή, τον ωραίο δρόμο (μήκος 37 μέτρα) και τη μεγαλοπρεπή είσοδο, της οποίας όμως η ανάγλυφη διακόσμηση δεν σώζεται. Ήταν λίγο μικρότερος από τον "Θησαυρό του Ατρέως": η θόλος είχε ύψος 13 μέτρα και η διάμετρος του ταφικού θαλάμου είναι 13,50 μέτρα. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων.







ΜΥΚΗΝΕΣ- Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΣΘΟΥ


Ο τάφος του Αιγίσθου στις Μυκήνες, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017. Βρίσκεται κοντά στον τάφο της Κλυταιμνήστρας. Ο τάφος του Αιγίσθου ανήκει στον πρώτο τύπο των θολωτών και ίσως χτίστηκε στο 1500 π.Χ. Το ύψος της θόλου του υπολογίζεται στα 14,50 μ. και για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν μικρότεροι λίθοι. Ο τάφος πήρε αυθαίρετα το όνομα του Αίγιστου, ο οποίος έζησε γύρω στο 1200 π.Χ., ενώ ο τάφος χρονολογείται στο 1500 π.Χ.



Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες