Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

20 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΟΒΙΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ


Μέλη και εθελοντές της ορνιθολογικής εταιρείας πραγματοποιούν μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017.

Περισσότεροι από 200 εθελοντές παρατηρητές πουλιών από όλη την Ελλάδα, τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και Φορείς Διαχείρισης  θα καταγράψουν  στους σημαντικότερους υγρότοπους της χώρας και θα  καταμετρήσουν τα διαχειμάζοντα πουλιά. Πρόκειται για το μακροβιότερο πρόγραμμα παρακολούθησης των πληθυσμών των υδροβίων πουλιών, μέσω ετήσιων καταμετρήσεων που διεξάγονται ταυτόχρονα στα μέσα Ιανουαρίου κάθε έτους σε χιλιάδες υγρότοπους ανά τον κόσμο. 

Στην Ελλάδα, οι καταμετρήσεις  πραγματοποιούνται από το 1968. Οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ) αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος (International Waterbird Census) της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων (Wetlands International). Καταγράφονται κυρίως υδρόβια και παρυδάτια είδη πουλιών που διαχειμάζουν στους υγροτόπους, αλλά και άλλα είδη που έχουν σχέση με αυτούς αν και ανήκουν σε τελείως διαφορετικές οικογένειες όπως αρπακτικά και θαλασσοπούλια. Τα δεδομένα που συλλέγονται επιτρέπουν την εκτίμηση των τάσεων των πληθυσμών και των μεταβολών που παρουσιάζουν οι υγρότοποι.


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες