Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

22 Αυγούστου 2016

Επίσκεψη Ανδριανού στον Ιερό Ναό Άγιου Νικολάου στο Ναύπλιο: Να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα οι εργασίες αποκατάστασης του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Γεωργίου και του Ενετικού κτηρίου.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε σήμερα τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο και ενημερώθηκε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, ζητήματα που έχει θέσει και με σχετική του παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Στις υλοποιούμενες εκεί εργασίες πραγματοποιούσε αυτοψία η διευθύντρια της Δ' Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Άλκηστις Παπαδημητρίου με τους συνεργάτες της και συντηρητές, ενώ παρευρίσκονταν ο ιερέας του ναού και μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου.


Στην εκκλησία - κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο, χρονολογούμενο από την περίοδο της Β' Ενετοκρατίας (1712) - που ήδη αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα από φθορές, πρόσφατα δημιουργήθηκαν και νέα ρήγματα στη νότια εσωτερική πλευρά της οροφής με μερική ρηγμάτωση και καταστροφή των αγιογραφιών, ενώ κατέρρευσαν σοφάδες στη βόρεια εξωτερική πλευρά της στέγης του κτηρίου.
Ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι εργασίες συντήρησης στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και στον Άγιο Γεώργιο και το Ενετικό κτήριο, μνημεία με θρησκευτική, ιστορική και πολιτιστική βαρύτητα για την πόλη του Ναυπλίου, πρέπει να προχωρήσουν χωρίς εμπόδια, αφού γίνουν οι αναγκαίες μελέτες για την αποτελεσματική τους προστασία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες