Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

20 Μαΐου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ KAI BINTEO

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο συνοικισμό Ναυπλίου. Ο ναός αυτός βρίσκεται στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης και κάθε χρόνο μαζεύει χιλιάδες πιστούς , που έρχονται από όλη την Αργολίδα για να τιμήσουν τους Αγίους. Στους φετινούς εορτασμούς ο ναός φιλοξενεί για λίγες ημέρες την  θαυματουργή εικόνα της   Παναγίας της Πανατανάσσης από την Σταυροπηγιακή μονή του οσίου Συμεών του θεολόγου στον Κάλαμο Αττικής.  Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος παρουσία αρκετών Ιερέων από την ευρύτερη περιοχή.
Μετά το πέρας του αρχιερατικού εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και της Ιερής εικόνας της Παναγίας της Παντανάσσης.  Η ιερή εικόνα ήρθε  στο Ναύπλιο το απόγευμα της Τρίτης 18 Μαΐου 2016,  και τέθηκε προς προσκύνηση στον ιερό ναό.  Πλήθος πιστών υποδέχθηκε την  θαυματουργή εικόνα .
 τον Αρχιερατικό εσπερινό παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αργολίδος Γιάννης. Ανδριανός , ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β Σιδέρης , Δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, η Περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος, η Πολιτευτής Σόνια Τντάρου Κρίγγου, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου.
 Στην λιτανευτική πομπή προηγούντο η δημοτική φιλαρμονική του δήμου Ναυπλίου.
Καθημερινά στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  θα τελούνται ακολουθίες έως την  Τρίτη 24  Μαΐου 2016 προς τιμή της Ιερής εικόνας της Παναγίας της Παντανάσσης. Η ιερά Μονή του Οσίου Συμεών του Θεολόγου  είναι αφιερωμένη στη μνήμη του κορυφαίου μυστικού θεολόγου και φωτολαμπούς αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου και θεμελιωμένη στις ευχές του θεοφόρου αγίου των ημερών μας, μακαριστού Γέροντος Πορφυρίου του διορατικού.
 Η Σταυροπηγιακή και Συνοδική Ιερά Μονή αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από τον Κάλαμο Αττικής σε πανοραμική τοποθεσία. Η Μονή θεμελιώθηκε την 1η Ιουλίου 1986 και την 13η Ιουλίου 1987. Στις 25 Αυγούστου 1993 η Ιερά Μονή προήχθη με ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ σε Σταυροπηγιακή και Συνοδική. Το καθολικό της, προς τιμήν του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου, θεμελιώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1988 και τα θυρανοίξια τελέστηκαν στις 10 Οκτωβρίου 1993.

STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες