Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

01 Απριλίου 2016

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΕΑ -ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ KAI BINTEO


Τα Εκπαιδευτήρια  Κωστέα -Γείτονα στα πλαίσια φιλανθρωπικής εκδρομής που έκαναν στο Ναύπλιο ,επισκέφτηκαν τις δομές του Συσσιτίου του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και το χώρο που οι εθελοντές ετοιμάζουν για τους απόρους το φαγητό. Οι μαθητές έφεραν μαζί τους  τρόφιμα και ρούχα που συγκέντρωσαν στο σχολείο τους .

 Τους μαθητές υποδέχθηκε και τους μίλησε  ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος και ο  Ιερέας  του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και υπεύθυνος  του Συσσιτίου π. Ελευθέριος Μίχος. Τα παιδιά έμειναν κατάενθουσιασμένα από την λειτουργία του χώρου και ξεναγήθηκαν από τους εθελοντές. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού πρόσφερε κέρασμα σε όλα τα παιδιά. Η εκδρομή συνεχίστηκε με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.

Σεπτέμβριος 1973 - Ίδρυση
Ξεκινά στο Μαρούσι η λειτουργία των ΕΚΓ με 330 μαθητές. Στο σχολείο εφαρμόζονται καινοτόμα προγράμματα όπως η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου με πολλές δραστηριότητες. Τα προγράμματα αυτά ανέβασαν την ποιότητα της εκπαίδευσης σε πολύ υψηλά επίπεδα για την περίοδο εκείνη και συνέβαλαν στην ταχύτατη αύξηση των μαθητών - το 1980 ο αριθμός των μαθητών έφτασε τους 880.

Σεπτέμβριος 1981 - Νέες εγκαταστάσεις

Εγκαινιάζονται οι νέες εγκαταστάσεις στην Παλλήνη. Είναι οι πλέον σύγχρονες για τα ελληνικά δεδομένα.

Αύγουστος 1993 - Εξεταστικό Κέντρο
Το Σχολείο γίνεται Εξεταστικό Κέντρο GCE του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και ακολούθως το 1995 Εξεταστικό Κέντρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Institut Francais) και του Πανεπιστημίου του Cambridge για τα διπλώματα της γαλλικής και της αγγλικής γλώσσας.

Σεπτέμβριος 1994 - Λειτουργία Προγράμματος ΙΒ 
DP
Αρχίζει η λειτουργία του Τμήματος International Baccalaureate Diploma Programme. Το Diploma Programme είναι ένα διεθνώς αναγνωρισµένο προ-πανεπιστηµιακό πρόγραµµα διετούς διάρκειας, το οποίο βασίζεται, στο Πλαίσιο Σπουδών του International Baccalaureate. Το Πρόγραµµα διδάσκεται στην Αγγλική γλώσσα.

Σεπτέμβριος 1995 - Εγκαταστάσεις στα Ν. Προάστια

Το 1995-6 άρχισε η λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στη Βάρη με συνέπεια τη μετακίνηση 600 περίπου μαθητών κατοικούντων στα νότια προάστια.

Ιούνιος 2003 - Κέντρο Αθλησης και Πολιτισμού
Εγκαινιάζεται το Νέο Κέντρο Άθλησης και Πολιτισμού (νέα γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ, νέο ανοικτό θέατρο, νέες αίθουσες σύγχρονης τεχνολογίας και εργαστήρια πειραματικών επιστημών, νέες αίθουσες διδασκαλίας).
Σεπτέμβριος 2005 - Λειτουργία Τμήματος Pre-IB
Λειτουργεί το Τμήμα Pre-IB στην Α΄ Λυκείου για μαθητές/τριες οι οποίοι ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν αργότερα το πρόγραμμα του ΙΒ.

Δεκέμβριος 2005 - Διοργάνωση Συνεδρίου 
CGS MUN
Τα ΕΚΓ συμμετέχουν από το 1996 μέχρι σήμερα στις διοργανώσεις Model United Nations (Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών) (Μ.U.N.) ενώ από το 2005 είναι διοργανωτές του ετήσιου CGS – M.U.N., ενός από τα τέσσερα M.U.N. που γίνονται συνολικά στην Ελλάδα.

Σεπτέμβριος 2008 - Λειτουργία Προγράμματος IB PYP
Έναρξη λειτουργίας του International Baccalaureate Primary Years Programme για παιδιά 3-12 ετών, με βασική γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική και δεύτερη την αγγλική.

Ιανουάριος 2009 - Πιστοποίηση από το 
Educational Testing Service
Τα ΕΚΓ πιστοποιούνται από το Educational Testing Service (ETS) ως επίσημο εξεταστικό κέντρο για την απόκτηση Διπλωμάτων Γλωσσομάθειας Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας, επίσημο κέντρο προετοιμασίας και απόκτησης του ΙΒ Diploma, των General Certificates of English (GCE A’ Levels), SAT I, TOEFL και IELTS και διπλωμάτων πιστοποίησης Η/Υ (ECDL) τόσο για μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας όσο και για μαθητές άλλων σχολείων.
Οκτώβριος 2009 - Λειτουργία Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Juventus Soccer Schools
Έναρξη λειτουργίας Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Juventus Soccer Schools σε αποκλειστική συνεργασία με τη Juventus FC. Βασίζεται σε ένα μοναδικό, διεθνώς αναγνωρισμένο μοντέλο εκπαίδευσηςκαι εποπτεύεται και αξιολογείται από το team της Juventus Soccer Schools Ιταλίας.
Σεπτέμβριος 2010 - Λειτουργία Προγράμματος ΙΒ MYP
Έναρξη λειτουργίας του International Baccalaureate Middle Years Programme (Middle Years Programme)- Candidate School. Είναι ένα πρόγραµµα φοίτησης και αγωγής για μαθητές/τριες 12-16 ετών, το οποίο βασίζεται στο Middle Years Programme του International Baccalaureate και στο Πρόγραμμα Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και. Η τελική φάση πιστοποίησης αναμένεται το 2013-2014 από τον Οργανισμό του International Baccalaureate.
Νοέμβριος 2011 - Πιστοποίηση Προγράμματος IB PYP
Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα μετά από την έκθεση αξιολόγησης του ΙΒΟ (International Baccalaureate Organization) ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη φάση της τελικής πιστοποίησης (authorization) του Primary Years Program (PYP). Ετσι, είναι το πρώτο πιστοποιημένο από τον Οργανισμό ΙΒ Σχολείο στην Ελλάδα, το οποίο εφαρμόζει το IB Primary Years Programme για το Προνηπιαγωγείο, το Νηπιαγωγείο & το ∆ηµοτικό, για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, στην Ελληνική Γλώσσα.
Ιούνιος 2012 - Ιδρυση HAEd / Συνεργασία με University of Dundee
Tα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα με υπερηφάνεια εγκαινιάζουν μια καινοτόμο, πρωτοποριακή συνεργασία με έναν από τους πιο διακεκριμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ευρώπης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο του Dundee, προσφέροντας το πρώτο διεθνές Πτυχίο Παιδαγωγικών στην Ελλάδα, με την ίδρυση τoυ Hellenic Association for Education (HAEd).
Νοέμβριος 2013 - Πιστοποίηση Προγράμματος IB MYP
Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα μετά από την έκθεση αξιολόγησης του ΙΒΟ (International Baccalaureate Organization) ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη φάση της τελικής πιστοποίησης (authorization) του Middle Years Program (PYP).
Ιανουάριος 2014 - 20 years IB  Celebration
Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα είναι το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα που γιορτάζει 20 χρόνια στην οικογένεια του IB (παρέχει το ΙΒDP από το 1994) και σήμερα προσφέρει πιστοποιημένα και τα τρια ΙΒ προγράμματα, για παιδιά ηλικίας 3-18 ετών.








STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες