Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

04 Οκτωβρίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΓΝΑΤΙΟ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΖΟΓΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

 Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος  μίλησε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στο Συνεδριακό κέντρο του Ιερού προσκυνήματος του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στην ορεινή Ζόγκα  Αργολίδας , με θέμα: «Η εν Χριστώ ζωή κατά τον άγιον Ιγνάτιον τον Θεοφόρον». 

Η ομιλία έγινε στα  πλαίσια του  προσκυνήματος της τίμιας κάρας του αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στο ομώνυμο Ιερό προσκύνημα του Αγίου. Στην ομιλία του Αργολίδος  παραβρέθηκε  ο Σεβασμιώτατος   Μητροπολίτης  Βεροίας  Ναούσης και Καμπανίας  κ. Παντελεήμονας ,ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, αρκετοί ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδος και πάρα πολύς κόσμος . 
Προηγήθηκε εσπερινός και ιερά Παράκλησις εις τον άγιο Ιγνάτιο. Το ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου, είναι ένα πανέμορφο προσκύνημα στην ορεινή Αργολίδα, χτισμένο εξολοκλήρου από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη.  

Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ' ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδεντρα. Απέχει από την πόλη του Άργους απέχει 13 χιλιόμετρα . 

Την τιμία κάρα του Αγίου Ιγνατίου έφερε στην Αργολίδα με κάθε λαμπρότητα ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  κ. Παντελεήμων την Δευτέρα  28 Σεπτεμβρίου 2015.Μετά το πέρας της ομιλίας του Μητροπολίτη Αργολίδος , ο κτήτορας του προσκυνήματος , Γρηγοριάτης Ιερομόναχος Ιγνάτιος δώρισε στον Αργολίδος μία εικόνα της Παναγίας.  Ενώ ο Μητροπολίτης Αργολίδος δώρισε  μία εικόνα της Θεοτόκου στον  Μητροπολίτη Βεροίας . Στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους που παραβρέθηκαν στην ομιλία.    

  


STUDIO B&G                                                                                                          

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες