Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

28 Απριλίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ.ΧΟΛΕΒΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ‘’Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ‘’

 

Στην Αργολίδα βρέθηκε ο πολιτικός επιστήμων Κωνσταντίνος Χολέβας ,καλεσμένος  από τον Ιερομόναχο Ιγνάτιο Γρηγοριτη, υπεύθυνο του προσκυνηματικού κέντρου Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στην Ζόγκα Αργολίδος. Το θέμα της ομιλίας του κ. Χολέβα ήταν για την Ελληνορθόδοξη παιδεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Ένα θέμα επίκαιρο μιας και η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στον Άγιο Κοσμά με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σε μια κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Αγίου Ιγνατίου ο κ. Χολέβας ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του με τρόπο γλαφυρό όπως άλλωστε κάνει και από τις διάφορες ραδιοφωνικές του εκπομπές. Στην ομιλία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος ,ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ιερείς από την Αργολίδα ,ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της μητροπόλεως Αργολίδας κ. Καζάς, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου Διδασκάλου Γιώργος, ο τέως νομάρχης Αργολίδος Β. Σωτηρόπουλος , ο πρόεδρος των Ιεροψαλτών Αργολίδος Γ. Δαρλάσης  κα. Πριν την ομιλία τελέσθηκε εσπερινός στον ιερό ναό του προσκυνηματικού κέντρου, ενώ τέθηκαν  προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων.



Ο Κωνσταντίνος Χολέβας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1957. Είναι Πολιτικός Επιστήμων, αρθρογράφος επί εθνικών και ιστορικών θεμάτων και συνεργάτης των ραδιοφωνικών σταθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Έχει βραβευθεί το 1994,  με το Βραβείο Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων. Να σημειωθεί πως ο κ. Χολέβας συμμετέχει στις Ευρωεκλογές ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία.
Το Ιερό Προσκνημα Αγ. Ιγντιος ο Θεοφρος", είναι να σγχρονο κτιριακ συγκρτημα, κτισμνο στον ημιορειν οικισμ Ζγκα Ελληνικο, επαρχας Άργους, Νομο Αργολδος. Ο Ιερομναχος Ιγντιος Γρηγοριτης, καταγμενος απ τον παρακεμενο μικρ και αραιοκατοικημνο οικισμ Ζγκα Άργους, ξεκνησε την ανγερση του κεντρικο Ι. Ναο του Αγ. Ιγνατου του Θεοφρου απ αγπη για την γεντειρ του προκειμνου να εξυπηρετηθον οι εκκλησιαστικς ανγκες των συγχωριανν του, οι οποοι μλιστα και βοθησαν στο αρχικ στδιο ανεγρσεως του Ι. Ναο, τσο με τα πενιχρ οικονομικ τους, σο και με προσωπική τους εργασα.
Ακολο
θως και μχρι της περατσεως του λου Ι. Συγκροτματος, το βρος της οικονομικς δαπνης του ργου, ανλαβε και εκλυψε εξ ολοκλρου ο π. Ιγντιος, αποκλειστικ απ δωρες φλων και πνευματικν του τκνων κυρως απ Θεσ/νκη και Αθνα.
Ο Ιερ
ς Νας θεμελιώθηκε κατ το τος 1983 από τον ττε Μητροπολτη Αργολδος κυρ Χρυσστομο Β´ (Δεληγιαννπουλο) και τιμάται επ' ονόματι του Αγ. Ιγνατου του Θεοφρου. Τα ιερ εγκανι του ετλεσε κατά το τος 1986 ο μακαριστός Μητροπολτης Αργολδος κυρός Ιάκωβος Β´ (Παχς).
γιναν επσημα στις 30 Απριλου, του σωτηρου τους 2003, υπ του οικεου Μητροπολτου Αργολδος κ.κ. Ιακβου Β´, παρουσα των τοπικν Αρχν και πλθους κσμου. Το Ιερ Συγκρότημα του Αγ. Ιγνατου του Θεοφρου εκκλησιαστικ ανκει στην Ι. Μητρπολι Αργολδος. Αναγνωρστηκε επσημα ως Ιερν Προσκνημα απ την Ιερ Σνοδο της Εκκλησας της Ελλδος και, με βσι τον υπ' αριθμν 129/1999 Κανονισμ, δημοσιευθντα στο υπ'αριθμν 228 φλλο της Εφημερδας της Κυβερνσεως της 3 Νοεμβρου 1999, διοικεται απ επταμελ Διαχειριστικ Επιτροπ με πρεδρο τον εκστοτε οικεο Μητροπολτη. Το Ιερ Προσκνημα εναι κτισμνο σε υψμετρο 350 μ. και βρσκεται μσα σ' να ωραιτατο τοπο κατφυτο απ ελαιδενδρα. Απχει απ την πλη του ργους 13 χιλ. και απ το Κεφαλρι του ργους 7 χιλ..



PHOTO STUDIO B&G 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες