Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

11 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ



Αυτή την ώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας έχουν συγκεντρωθεί μέλη του ΚΚΕ διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της ΕΡΤ και κάνοντας συμπαράσταση στην ΕΡΑ Τρίπολης που διατηρεί στο κτίριο studio και έχει ζωντανή εκπομπή από εκεί με τον Γιάννη Γαλανόπουλο.


Στην διαμαρτυρία συμμετέχουν το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, η ΚΝΕ, η ΠΑΣΥ, το σωματείο Οικοδόμων Ναυπλίου, το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Αργολίδας και εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου.



Με ανακοίνωση της  η Τ.Ε Αργολίδας του Κ.Κ.Ε καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχόμενου αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Η Τ.Ε Αργολίδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημοσίων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να σπαργανώσουν την πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολίτικη που τους πετάει στον δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας. 




Την διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.Στη θέση της, ανέφερε ο κ Κεδίκογλου, θα δημιουργηθεί σύγχρονος δημόσιος οργανισμός ραδιοτηλεόρασης.Ο υφυπουργός, δήλωσε ότι το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά και πως ο νέος οργανισμός θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό που θα προσληφθει με αξιοκρατικά κριτηρια και με βασει νεο σύγχρονο οργανογραμμα. Το διάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου οργανισμού οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ.


«Πραξικόπημα» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η ΕΡΤ, σε δήλωση που έκανε στο προαύλιο του ραδιομεγάρου.
   Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάλεσε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη να διαχωρίσουν τη θέση τους, διαφορετικά όπως είπε θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό «που νομίζει ότι μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει», να ανακαλέσει την απόφασή του και να έρθει το θέμα στη Βουλή.
   Επίσης, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση «να μην τολμήσει» να διακόψει το σήμα της ΕΡΤ, χωρίς απόφαση της Βουλής, γιατί όπως είπε, αν το πράξουν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας ως παράνομη μιά τέτοια κίνηση.



Άμεση συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ζήτησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, δηλώνοντας παράλληλα την πλήρη διαφωνία του με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και προειδοποιεί ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία δημιουργείται το νομικό πλαίσιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες