Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

01 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ FINAL 4 VOLLEY ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ




Όλα πλέον είναι έτοιμα στο Άργος, όπου αύριο και μεθαύριο θα φιλοξενηθεί στο ΔΑΚ Άργους το final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων με την συμμετοχή των ΓΣ Άργους, Παναθηναϊκού, Αίαντα Ευόσμου, Φιλαθλητικού / Λαρισαϊκού.

Σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Άργους, πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη τύπου των συνδιοργανωτών, όπου τοπικοί φορείς και Ομοσπονδία ανέλυσαν τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Δημήτρης Καμπόσος (Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών): «Σας καλωσορίζω στο Άργος, την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, που πλέον έχει μετεξελιχθεί σε Δήμο Άργους - Μυκηνών, τη γενέτειρα της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να ανακοινώσω ότι στις 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η αδελφοποίηση με τον Δήμο Βεργίνας. Εκεί θα παραστούμε με 300 μαθητές από τα Λύκεια του Δήμου μας για να φωνάξουμε δυνατά προκειμένου να μας ακούσει όλος ο κόσμος ότι οι ρίζες του Μέγα Αλέξανδρου βρίσκονται εδώ.


Αυτή η πόλη, με τους φιλήσυχους ανθρώπους έχει τη δική της ιστορική διαδρομή στον αθλητισμό και ιδιαίτερα σε αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου. Είναι γνωστή η προσπάθεια που γίνεται στο χάντμπολ, κατά καιρούς έχουμε διακρίσεις στον κλασσικό αθλητισμό ενώ πρέπει να πω ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά και στο βόλεϊ από τον ΓΣ Άργους.

Σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες η επαναφορά των προνομίων στον αθλητισμό πιστεύω ότι θα φέρει ξανά τα παιδιά στα στάδια, θυμίζοντας κάτι από τις παλιές εποχές. Τότε που η διασκέδαση μας ήταν να βρεθούμε στο γήπεδο, να κάνουμε προπόνηση και να βρεθούμε με τους φίλους μας.

Το Άργος λοιπόν και το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του ενέκρινε ένα χρηματικό ποσό για να στηρίξει τη διοργάνωση, γιατί πάντα είμαστε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, αφού σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο πιστεύει ότι πρέπει να προβάλλουμε και να στηρίξουμε τον αθλητισμό έτσι ώστε τα παιδιά μας να έχουν αύριο μια καλύτερη μοίρα.

Έχω πει πολλές φορές θα το πω κι ακόμη μια: Με βοήθησε πάρα πολύ ο αθλητισμός. Στον αθλητισμό όπως και στη ζωή θέλεις να είσαι πρώτος αρκεί να μπορείς να ελέγχεις αυτό το θηρίο που γεννιέται και μεγαλώνει με τον αθλητισμό και λέγεται εγωισμός.

Το Σαββατοκύριακο θα δούμε το μέλλον του γυναικείου βόλεϊ να αγωνίζεται στο γήπεδο της πόλης μας. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα χειροκροτήσεις τις προσπάθειες όλων των ομάδων, εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος, αν και θα ήθελα η ομάδα του τόπου μου να είναι η νικήτρια. Στον αθλητισμό μιλάμε για το ευ αγωνίζεσθαι γι’ αυτό θα πω ότι για μας υπάρχει διαγωνισμός κι όχι διαγκωνισμός.

Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από τους ανθρώπους του ΓΣ Άργους, που είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία της πόλης μας, προέρχονται από τον αθλητικό χώρο και προσφέρουν χρόνο και χρήμα για αυτό που αγαπούν. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους και θα στηρίζουμε κάθε αγνή προσπάθεια που γίνεται για την πρόοδο του αθλητισμού στην περιοχή μας.

Όταν μιλάς από καρδιάς τότε λες την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι μία: Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία, θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στα παιδιά που είναι στα σχολεία. Να σταματήσουμε τους αφορισμούς και να βοηθήσουμε τα παιδιά. Εμείς με ικανοποίηση βλέπουμε την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης να αναθέτει διοργανώσεις σε όλη την Περιφέρεια και είμαστε ανοικτοί για να αναλάβουμε στο μέλλον κι άλλους αγώνες. Έχουμε την γνώση, την εμπειρία και θέλουμε να φιλοξενούμε μεγάλους αγώνες στο Άργος».

Παναγιώτης Σιδέρης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ): «Ως Ομοσπονδία είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ στο Άργος, σε μια πόλη με τεράστια ιστορία, που αποδεικνύει την συνέχεια της στο παρόν και στο μέλλον, συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην βελτίωση της κοινωνίας της. Η ΕΟΠΕ με γνώμονα την ανάπτυξη του αθλήματος στην Περιφέρεια επέλεξε, ανάμεσα σε άλλες υποψηφιότητες, την πόλη του Άργους για την διεξαγωγή της Τελικής Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Νεανίδων.

Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις αλλά πολύ περισσότερο το κέφι και η αδιάκοπη διάθεση των τοπικών παραγόντων αποτελούν εχέγγυο, για την επιτυχία της Διοργάνωσης. Η ΕΟΠΕ από την πλευρά της παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει θέσει ως προτεραιότητα την προσέλκυση των νέων στο άθλημα του Βόλει και για τον λόγο αυτό, με απόφαση του ΔΣ, το τμήμα Ανάπτυξης θα αποτελέσει εξαίρεση στην περικοπή των δαπανών. Στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να τονιστεί η διαρκής προσπάθεια για την αναβάθμιση των Τελικών Φάσεων των Πανελλήνιων Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων.

Οι καινοτομίες που θα εφαρμοστούν στην Τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίων είναι:
• Η τοποθέτηση του ειδικού δαπέδου τύπου τάραφλεξ για τη διεξαγωγή των αγώνων

• Η πλήρης στατιστική κάλυψη όλων των αγώνων της διοργάνωσης

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών κ.Δημήτρη Καμπόσο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ Άργους, την Ένωση Πετοσφαίρησης Πελ/σου και τον Πρόεδρο Κώστα Βλάση. Τέλος, θα ήθελα τέλος να τονίσω ότι η πολιτική της ΕΟΠΕ στην ανάπτυξη του αθλήματός μας στην Περιφέρεια, με έμφαση τις συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία θα είναι διαρκής και σηματοδοτεί την μετάβαση στην νέα εποχή».

Δημήτρης Τριπολιτσιώτης (Μέλος του ΔΣ του ΓΣ Άργους): «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του ΔΑΚ Άργους που όλες αυτές τις ημέρες είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και θα είναι μέχρι να τελειώσουν οι αγώνες, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλο, την Ενωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου και όλο τον κόσμο που έχει δουλέψει για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα και αισιοδοξούμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει μοντέλο και πρότυπο για τις επόμενες. Ελπίζω, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες, κι άλλοι φίλοι ανά την Ελλάδα να διοργανώσουν ανάλογα τουρνουά. Οι εποχές των «παχέων αγελάδων» πέρασαν, αλλά με σύνεση και σωστή διαχείριση μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα».




Το πρόγραμμα του Final 4 έχει ως εξής:
Σάββατο 2/3/2013
16:00 Παναθηναϊκός - Φιλαθλητικός Λαρ.
18:00 ΑΠΣ Αίας - ΓΣ Άργους

Κυριακή 3/3/2013
13:00 Αγώνας για θέσεις 3-4
15:00 Τελικός




 photo STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες