Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

26 Μαρτίου 2013

ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟ


Συλλυπητήρια για την κοίμηση του Μητροπολίτη Αργολίδας
Τα συλλυπητήρια του για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου εκφράζει με τηλεγράφημα του προς τον τοποτηρητή της χηρεύουσας Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτη Μαντινείας Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος.
Στο τηλεγράφημα του, ο Δήμαρχος αναφέρει :
«Η είδηση της Κοίμησης του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου Β΄ μας προκάλεσε βαθιά λύπη.
Ο αείμνηστος ιεράρχης υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της νεώτερης ιστορίας της Αργολίδας με τις προσευχές του, τις διαρκείς μάχες του για 28 χρόνια.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ιάκωβος με το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, το διαρκές ενδιαφέρον του για το μέλλον της περιοχής και την σημαντική θεολογική του κατάρτιση θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη κατέχοντας ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Η φιλανθρωπική του δράση και το κοινωνικό του έργο ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η χώρα μας.  Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό
Η μνήμη του θα πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων με την αναγγελία της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου του Β΄ συνήλθαν σήμερα 26-3-2013 σε συνεδρίαση και προ της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή αποφάσισαν ομόφωνα:
-Την συμμετοχή του Δήμου στο τριήμερο πένθος
-Να κυματίζει  μεσίστια η σημαία ,από σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 και μέχρι την ημέρα της ταφής του ,ημέρα Πέμπτη  28 Μαρτίου 2013 σε όλα τα δημοτικά κτίρια..
-Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου και τα σχολεία της διοικητικής Περιφέρειας του Δήμου Ναυπλιέων,  την ημέρα της ταφής, Πέμπτη 28-3-2013 για να παραστούν  στην εξόδιο ακολουθία.
-Να παραστεί σύσσωμο  το Δημοτικό Συμβούλιο  και τα συμβούλια των τοπικών και Δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Ναυπλιέων στην εξόδιο  ακολουθία.
-Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Δημάρχου  και του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας καθώς και στους   οικείους του.
-Να δοθεί  το όνομά του  σε μια οδό ή πλατεία της πόλης μας.
-Να κατατεθεί  στεφάνι, και το συμβολικό  ποσό των 1.000,00€ στο κοινωφελές  ίδρυμα με την επωνυμία «ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΑΡΙΑΣ  Κ. ΡΑΔΟΥ» στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Κ. ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΔΗΛΩΣΗ

Η κοίμηση του Μητροπολίτη Αργολίδας κυρού Ιακώβου Β' γέμισε θλίψη και συγκίνηση το θρησκευόμενο πλήθος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Για όλους εμάς που έχουμε ζήσει από κοντά την πορεία του ως ποιμενάρχη του Νομού μας, η ζωή του, το έργο του και οι διδαχές του θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Η μνήμη του Μακαριστού μας Επισκόπου θα μας συνοδεύει σε όλες τις δύσκολες στιγμές.
            Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας τελεί από σήμερα σε τριήμερο πένθος και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Για τη διευκόλυνση των πιστών που επιθυμούν να παραβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία οι δημόσιες υπηρεσίες, οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τα Ν.Π.Δ.Δ., τα Ν.Π.Ι.Δ. και οι τράπεζες που εδρεύουν στο Νομό Αργολίδας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη μέχρι τις 11.00 κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. 

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με την αναγγελία της κοιμήσεως του Μητροπολίτη Αργολίδος Κυρός Ιακώβου του Β΄, συνήλθε εκτάκτως σήμερα 26-3-2013 και εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την κοίμηση του Μητροπολίτη Αργολίδος Κυρός Ιακώβου του Β΄ και αποφασίζει τα κάτωθι:.
1.    Το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί σύσσωμο κατά την παραμονή του σκηνώματος που θα τεθεί προς προσκύνηση στον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, όπου θα παραμείνει μέχρι την πρωία της 27ης Μαρτίου.
2.    Το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεσθεί στον ιερό ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλιέως την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 12 μ.
3.    Κηρύσσει τριήμερο πένθος του Δήμου, από σήμερα 26-3-2013 έως και την ημέρα της ταφής 28-3-2013.
4.    Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε όλα τα καταστήματα  των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και σε όλα τα σχολικά κτήρια μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
5.    Την Πέμπτη 28-3-2013 όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας.
6.    Εκφράζει την παράκληση και την βούλησή του να παραμείνουν στο σύνολό τους κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου Άργους – Μυκηνών την ημέρα της κηδείας του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου του Β΄.
7.    Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.


Αφού συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα υπογράφεται ως ακολούθως:
Ο Δήμαρχος
Ο Πρόεδρος
Τα Μέλη
Δ. Καμπόσος
Θ. Βασιλόπουλος








Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες